Neurochirurgia este un departament în care inovaţiile în medicină şi tehnologie progresează rapid şi, pe lângă aceasta, în această disciplină sunt obţinute rezultate pozitive cu privire la diagnostic şi tratament.
Departamentul de Neurochirurgie este responsabil pentru problemele tumorilor care provin din ţesutul cerebral şi al măduvei spinării sau care cauzează probleme prin apăsarea ţesutului din exterior, tulburări precum anevrismul (balonarea) vaselor care irigă ţesutul cerebral sau măduva spinării, malformaţia arteriovenoasă, cavernomul, stenoza la nivelul vaselor gâtului denumită stenoză carotidă, afecţiuni asemănătoare meningomielului, afecţiune ce intervine în timpul naşterii, creşterea cantităţii de lichid din cavităţile cerebrale denumită hidrocefalie, orice fel de boli ale coloanei vertebrale, în special hernia de disc, ale capului şi ale măduvei spinării, blocajele vaselor cerebrale, hemoragia cerebrală.
Care sunt afecţiunile tratate de neurochirurgie?
În această specialitate se încadrează în special diagnosticarea şi tratarea pe cale chirurgicală a tumorilor cerebrale benigne şi maligne, tumorilor măduvei spinării, tumorilor care implică nervii periferici. această specialitate este responsabilă pentru tratarea pe care chirurgicală a afecţiunilor, cum ar fi herniile de disc şi cervicale, stenoza canalului vertebral (stenoza vertebrală) şi spondilolisteza, care sunt cele mai frecvente tipuri de boli ale coloanei vertebrale şi ale măduvei spinării.
Tratamentul chirurgical al anomaliilor congenitale ale sistemului nervos (cum ar fi curburile congenitale ale coloanei vertebrale, craniosinostozele, hidrocefalia, etc.) se află, de asemenea, în zona de interes a neurochirurgiei. Tratamentul chirurgical al hemoragiei cerebrale cauzate de anevrism şi malformaţiile vasculare şi alte tipuri de hemoragii cerebrale care necesită intervenţie chirurgicală se efectuează prin neurochirurgie. În domeniul neurochirurgiei funcţionale, următoarele cazuri sunt tratate prin intervenţie chirurgicală: plasarea unui stimulator cerebral care poate fi necesară pentru Parkinson sau alte tulburări de mişcare, tratamentul chirurgical al pacienţilor cu epilepsie care nu pot fi controlaţi cu medicamente, plasarea unei pompe în cazul spasmelor musculare extreme datorate accidentelor vasculare cerebrale cronice, plasarea unui stimulator nervos, intervenţiile chirurgicale pentru durere (cum ar fi cordotomia, RF, rizotomia). Ocluziile vasculare ale gâtului sau stenoza (stenoza carotidă) şi hidrocefalia (acumularea de lichid în cavităţile cerebrale) la adulţi sunt, de asemenea, afecţiuni tratate de neurochirurgi.
Last Update Date 07 decembrie 2020 Editör Admin Ceyhun Taş - 0541 809 1296