تحضيرات الفحص

İstanbul Onkoloji Hastanesi Laboratuvara örnek vermeden önce bilinmesi gerekenler: Laboratuvar testleri, örnek alımından sonuçlanmasına kadar üç aşamadan geçmektedir. Örnek alınmadan önceki aşama (preanalitik dönem), örneğin alınarak laboratuvarda analiz edildiği aşama (anailitik dönem) ve sonuçların raporlandığı aşama (postanalitik dönem).  Preanalitik dönem, örneğin henüz alınmadığı dönem olduğundan buradaki olayları, örneği verecek kişiden başkası kontrol edemez ve bu durumlar doğrudan sonuçları etkilemektedir. Dolayısı ile laboratuvara örnek vermeden önce bilinmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir.
 
Günlük biyolojik ritim, egzersiz, açlık, diyet, ilaç alınması, alkol veya sigara kullanılması birçok laboratuvar tetkikini etkilemektedir. Glukoz, kortizol, demir, vitamin B12, folat, parathormon, TSH, kolesterol ve diğer kan yağları  gibi testlerin seviyeleri sabah ve öğleden sonra, ayrıca aç ve tok olmanıza bağlı olarak hastalığınızın teşhisini etkileyecek kadar oynamaktadır. Bu nedenle, birçok laboratuvar tetkiki için sabah ve 10-12 saat açlık sonrası örnek verilmesi gerekmektedir. Bu durum için “sabah açlığı” terimi kullanılmaktadır. “Uzamış açlık” olarak tabir edilen, gün içindeki 10-12 saatlik açlık, laboratuvar test sonuçlarını olumsuz etkilediği için öğleden sonraya sarkmış açlık sonrası alınan testler doğru sonuç vermemektedir.

ONLINE APPOINTMENT

Online Randevu I Want to Get Online Appointment Buradan randevunuzu tarih ve uzmanınızı seçerek 7/24 planlayabilirsiniz.
Online Randevu I Would Like to Call Me

Randevu formunu doldurun, Çağrı merkezimiz sizi arasın. Randevunuzu bizimle planlayın.